Filmske mutacije: 14. Festival nevidljivog filma – Kino Krisis

Od subote 27. veljače do srijede 3. ožujka u Kinoteci u sklopu 14. Festivala nevidljivog filma bit će prikazana retrospektiva filmova Tariqa Teguije. Festival se osim u zagrebačkoj Kinoteci odvija i u riječkom Art-kinu, u kojem program počinje 25. veljače.

Filmske mutacije započinju kao program za dva kina i dva grada, a zatim se programske aktivnosti šire na cjelogodišnju online-platformu, liste za streaming i asamblaž, epizode simpozija u književnom klubu i suvremeno-umjetničkom muzeju za kameru i prijenos uživo te spomenik zapamćene televizije za muzejsku instalaciju.

Filmske mutacije: Festival nevidljivog filma su projekt umjetničko-teorijskog festivala o politikama filmskog kustostva nakon stoljeća filma i promišljanju modusa prijenosa sustava slika, znanja i memorije filmskog dispozitiva u digitalnom dobu. Politika projekta je povezivanje beskompromisne inovativnosti povijesnih filmskih avangardi sa suvremenim umjetničkim i diskurzivnim praksama u različitim prikazivačkim i izvedbenim kontekstima. Projekt je pokrenula filmologinja i izvedbena umjetnica Tanja Vrvilo u Zagrebu 2007. godine.