Film u šumi na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Kolovoz na Ljetnoj pozornici Tuškanac donosi Film u šumi – program filmova koji su obilježili proteklu kinosezonu, europske hit-naslove te nekoliko zagrebačkih premijera, među kojima i debitantski dugometražni film Jure Pavlovića Mater.

Film u šumi kolovoški je program Ljetne pozornice Tuškanac. Na svega desetak minuta od centra Zagreba, u hladu šume na Dubravkinu putu, bit će prikazan niz probranih filmskih naslova među kojima i nekoliko zagrebačkih premijera.

Tako je za petak, 21. kolovoza, zakazana zagrebačka premijera filma Mater, dugometražnog igranog prvijenca Jure Pavlovića. Riječ je o dojmljivoj priči o odnosu majke i kćeri s Darijom Lorenci Flatz i Nevom Roščić u glavnim ulogama, koja na Ljetnu pozornicu stiže nakon uspješne turneje po ljetnim kinima diljem obale. Radnja filma Mater prati Jasnu koja nakon mnogo godina putuje iz Njemačke prema svojemu rodnom selu u južnoj Hrvatskoj kako bi svoju oboljelu staru majku Anku premjestila u starački dom. Uloge u filmu ostvarili su i Vera Zima, Anka Vučković, Marijo Jurković i mnogi drugi.

Program Film u šumi završava gostovanjem programa kina Kinoteka sa selekcijom filmskih klasika kojima će zaključiti ljeto. Sve informacije i detalje o programu te poduzetim mjerama sigurnosti potražite na službenoj stranici Ljetne pozornice Tuškanac.