Festival znanosti 2024.

Festival znanosti 2024. održat će se od ponedjeljka do subote, 22. do 27. travnja. Središnja tema Festivala znanosti 2024. je Inteligencija.

Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika, te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja. Rađamo se znatiželjni, kao mala djeca se pitamo zašto je nebo plavo, a trava zelena, a kad odrastemo postajemo produktivni članovi zajednica. Čežnja za dodatnim znanjem i poticanje urođene znatiželje u svim dobima života je vrijedan cilj za koji se Festival znanosti zalaže. Organizatori Festivala znanosti su Sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru i Osijeku u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla i British Councilom, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Detaljan program na poveznici: https://www.festivalznanosti.hr/2024/?fbclid=IwAR0f_skE-CdoAPEELPzBc_Skauc0VHvObLBNz1dADctcLImugcy0LHwGqog

Izvor: www.festivalznanosti.hr, Kulturauzagrebu.hr, 25. ožujka 2024.