Festival priče Afrička bajka

U periodu od ponedjeljka do petka, 20. do 25. svibnja u Zagrebu će se održati niz predavanja, radionica, pričaonica, te  glazbeno-plesni program s ciljem upoznavanja drugih kultura, ali i osvještavanja vrijednosti vlastite kulture – Festival priče Afrička bajka.

Zašto baš Afrika? Zato što smo svi mi, jednom davno, davno, došli upravo odande (ako je vjerovati znanstvenim otkrićima), ali i zato što u Zagrebu ima najviše umjetnika koji dolaze upravo iz zemalja afričkog kontinenta. A priča? Priča je ono što povezuje sve generacije i sve kulture.

Program će se održavati u Knjižnici Dugave,  na Odjelu za djecu i mladež knjižnice Medveščak, u Knjižnici Špansko-jug te u Školi za modu i dizajn. U subotu, 25. svibnja u Parku Dugave bit će održan program AFRIKA U DUGAVAMA koji je namijenjen svim građanima Zagreba. Od 11 do 13 sati bit će održani sljedeći programi: pričaonica AFRIČKE PRIČE Srebrenke  Peregrin, radionica svahilija Erica Nsabiyumve, radionica izrade afričke odjeće koju vodi Jamm Fall, te glazbeno-plesni program na kojem će nastupiti djembefola Ivan Raić i plesna skupina Musu Donna.

Više o samom programu na poveznici: https://www.facebook.com/p/Afri%C4%8Dka-BAJKA-festival-pri%C4%8De-100069322338084/

Izvor: www.kgz.hr, Kulturauzagrebu.hr, 18. svibnja 2024.