European Union Youth Orchestra za Hrvatski glazbeni zavod

U nedjelju, 23. kolovoza u 20 sati, u koncertnoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu održat će se koncert komornog ansambla sadašnjih i bivših hrvatskih članova European Union Youth Orchestra. Koncert će se održati iza zatvorenih vrata, bez publike, a gledatelji diljem svijeta moći će ga pratiti na www.euyo.eu.

Zagrebački koncert dio je European Music Gallery Festivala 2020., serije od 24 koncerata u 19 zemalja diljem Europe, a u kojima sudjeluje 282 glazbenika iz svih 27 zemalja EU-a i Velike Britanije. Svi koncerti slijede odgovarajuće zdravstvene mjere koje su na snazi kako bi se  glazbenicima i publici omogućilo sudjelovanje na izvedbama uživo uz primjerenu socijalnu distancu ili online.

Koncert je posvećen HGZ-u i podrška je donatorskoj kampanji za sanaciju posljedica potresa koji je značajno oštetio zgradu u Gundulićevoj, jednu od najstarijih i najvažnijih kulturnih institucija u Hrvatskoj. Više detalja o kampanji potražite na www.hgz.hr/donacije.

Ansambl koji će preuzeti ulogu orkestra kao kulturnog ambasadora Europske unije čine Barbara Udovčić, violina, Hiwote Tadesse, viola i Tonka Javorović, violončelo. Na programu su gudački trio Franza Schuberta u B-duru, Serenada u C-duru Ernöa Dohnányia te gudački trio nedavno preminulog poljskog skladatelja Krzysztofa Pendereckog.