eLektire

U okviru pilot-projekta e-Škole, na portalu e-Lektire objavljeno je 72 lektirna djela – 36 osnovnoškolskih i 36 srednjoškolskih.

e-Lektire dostupne su u Web, PDF i ePub formatima, a za sva 72 djela dostupan je i poseban format prilagođen čitanju na brailleovim digitalnim uređajima. Na portalu koji je pokrenut 2009. godine, na inicijativu i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, a u realizaciji “Bulaja naklade” i Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET, moguće je pronači audio knjige, literarni kviz, animirane videomamce – kratke video najave čiji je cilj motivirati učenike da pročitaju djelo.
Za pristup sadržaju morate se prijaviti svojim AAI@Edu.HR elektroničkim identitetom, kojega ste dobili u svojoj školi ili ustanovi.

eLektire dostupne su i na Omoguru aplikaciji putem koje knjige možete prilagoditi sebi, svojim jedinstvenim potrebama i željama. Aplikacija omogućuje ugodno iskustvo čitanja ponajprije onima s disleksijom i drugim teškoćama čitanja, ali i svim drugim ljubiteljima priča i knjiga.