Dvije promocije knjiga

Promocija knjiga Hrvatska kulturna baština i Hrvatska prirodna baština održat će se u četvrtak, 5. listopada u 18 sati u Kavani Lav (Opatička ul. 2).

Na promociji sudjeluju autori tekstova Hrvoje Kekez, Ivan Kostenjak i Josip Jukić, urednik Vid Jakša Opačić i moderator Marko Hadjur.

Knjiga Hrvatska kulturna baština autora Ivane Drenjančević, Hrvoja Kekeza, Ivana Kostenjaka, Darija Poljaka i Luke Šeša daje kratak pregled najreprezentativnijih kulturnih dobara koja su glas o našoj zemlji pronijela diljem svijeta. Podijeljena je u deset poglavlja, u kojima su autori nastojali obuhvatiti sve ono najdragocjenije što možemo pronaći u hrvatskoj povijesti, slikarstvu, kiparstvu, arhitekturi, književnosti, glazbi, arheologiji i etnologiji. Bogata ilustrativna građa potkrepljuje informativne tekstove.

Uz neprocjenjivu kulturnu baštinu, upravo raznolika i vrlo bogata prirodna baština Lijepu Našu čini još ljepšom. Niska sazdana od više od tisuću otoka i otočića, čarobni slapovi, mistična jezera, slikovite rijeke, tajanstvene špilje, opjevane planine, očuvana flora i fauna … U knjizi Hrvatska prirodna baština autori Josip Jukić i Goran Šafarek probrali su ono najbolje od najboljeg i opremili je vrhunskim fotografijama u kojoj će zasigurno uživati i neka buduća pokoljenja.

Izvor: www.mvinfo.hr, Kulturauzagrebu.hr, 2. listopada 2023.