Donatorski festival za obnovu Hrvatskog glazbenog zavoda – BEETHOVENplus

Od ponedjeljka, 14. rujna do četvrtka, 24. rujna u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda održat će se Donatorski festival za obnovu HGZ- a, BEETHOVENplus.

Program 14. rujna otvara Festivalski orkestar pod ravnanjem dirigenta Ivana Repušića, za klavirom je pijanistica Martina Filjak, a u obradbi Vinzenza Lachnera za klavir i gudački orkestar bit će izvedene suita za gudače Borisa Papandopula Pintarichiana i Treći koncert za klavir i orkestar u c-molu, op. 37 Ludwiga van Beethovena.

Festival BEETHOVENplus ima dvije misije – obilježavanje 250 godina od rođenja glazbenog genija i prikupljanje sredstva za obnovu zgrade stradale u potresu, a publika će program moći pratiti uživo, u dvorani i online.

Festival okuplja vrhunske umjetnike te mlade glazbene nade, a priprema se i poseban program za djecu od 5 – 12 godina Dobro jutro, gospodine Beethoven! koji će najmlađima približiti lik i djelo glasovitog skladatelja.

Do 24. rujna na pozornici u HGZ-u nastupat će Papandopulo kvartet, Petrit Çeku, Krešimir Stražanac, Danijel Detoni, Zita Draušnik, Nadia Varga Modrić, Vid Veljak, Dora Iveković, Branimir Pustički, Petra Gilming, Latica Anić, Krešimir Starčević, Kajana Pačko, Glazbaonica ljubav, Ivan Krpan, Martin Krpan, Klavirski trio Eusebius, Glazbena škola Pavla Markovca i Zagrebački puhački trio. Za live-streaming koncerte brinut će se Marko Pletikosa, Pero Mihojević i Tomislav Felbar.