Dokumentarac o Dori Pejačević, filmski Dan žena i oskarovski program u Kinu Metropolis MSU

U Kinu Metropolis u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu prikazuje se 6 novih naslova – od kojih je premijerni (2. ožujka) dokumentarac Dora – Bijeg u glazbu, o životu jedne od najplodnijih i najpoznatijih hrvatskih skladateljica Dori Pejačević.

U sklopu Ženijalnih dana na Dan žena, 8. ožujka prikazuje se francuski film Noćni putnici s Charlotte Gainsbourg u naslovnoj ulozi, a prigodna cijena ulaznice je 2 EUR. Ostali novi strani naslovi su: Osam planina – dobitnik nagrade kritike u Cannesu, vizualno spektakularna priča o dvojici cjeloživotnih prijatelja, njihovom odrastanju, sudbinama i povezanosti unatoč životnim nepredvidivostima te romantična povijesna drama Nemir koja prikazuje Zapadnu Europu na rubu preobrazbe i začetke radničkih i feminističkih pokreta kroz priču o mladoj radnici u tvornici satova 1870-ih u Švicarskoj Josephine.

Ususret ovogodišnjoj dodijeli nagrada Oscar Američke filmske akademije prikazuju se dva nominirana naslova – britanska drama Poslije sunca nominirana za Oscara za najboljeg glumca, o nostalgičnom ljetovanju mlade Sophie i njezinog oca u turskom odmaralištu te američko-njemačka drama Tár redatelja Todda Fielda nominirana za 6 Oscara, o Lydiji Tár, velikoj ali i kontroverznoj dirigentici u monumentalnoj izvedbi Cate Blanchett. Prikazuje se i britanska komedija Vojvoda u kojoj ostarjeli taksist ukrade slavnu sliku iz Nacionalne galerije u Londonu kako bi ucijenio vladu da umirovljenicima omogući besplatno gledanje televizije.

Dodatne informacije o filmovima i ulaznicama potražite na web-stranici Kina Metroplis: www.kinometropolis.eu te Facebook stranici: www.facebook.com/KinoMetropolis