Doksevi u DokuKinu

Dokumentarni program u subotu, 27. i nedjelju, 28. travnja donosi slovensko Tijelo, film Petre Seliškar koji je premijeru imao na netom završenom ZagrebDoxu. Redateljica je dva desetljeća provela prateći svoju blisku prijateljicu, bivšu manekenku i danas školovanu pijanisticu, u njezinoj borbi protiv rijetkih autoimunih bolesti. Intimni razgovori isprepliću se osobnim arhivima i kreativnom slikovnosti u propitivanju tajni ljudskog tijela i moći umjetnosti i prijateljstva.

Na vikend-repertoaru je i francuski film Drugi profil u kojem redatelj Armel Hostiou nailazi na svoj drugi profil na popularnoj društvenoj mreži koji ima brojne pratiteljice, redom u Kinshasi. Kad ih lažni Armel pozove na audiciju za svoj sljedeći film, pravi Armel odlučuje se ući u trag svojem dvojniku. U glavnom gradu Konga on najednom postaje detektiv i kroji uzbudljiv dokumentarac o autentičnosti i lažima.

Prikazuje se i uzbudljiv dokumentarac koji nas vodi među žrtve kineske orvelijanske superdržave, na ZagrebDoxu nagrađen posebnim priznanjem u kategoriji Movies That Matter: Potpuno povjerenje Jialing Zhang. Tri Kineskinje strastveno se bore za pravdu dok se susreću s prijetnjama i zastrašivanjem, čak i mučenjem. Zloupotreba tehnologije ima egzistencijalne reperkusije koje nije moguće zanemariti, čak ni u demokratskim zemljama.

Detaljan raspored na poveznici: https://dokukino.net/raspored/

Izvor: www.dokukino.net, Kulturauzagrebu.hr, 26. travnja 2024.