Dnevnik Pauline P., Da li ste videli ovu ženu, Alma Viva, Sveti pauk i ostali noviteti u Kinu Metropolis

Od 11. do 26. travnja 2023. u Kinu Metropolis prikazuje se 5 novih naslova – hrvatsko-srpska koprodukcija DA LI STE VIDELI OVU ŽENU? – drama koja donosi posebno nadahnut glumački tour de force Ksenije Marinković, koja kao Draginja vlada filmskim platnom – svaka joj gesta i izraz lica plijene glumačkom kreacijom, te obiteljski hit DNEVNIK PAULINE P. o snažnoj, emotivnoj i duhovitoj učenici drugog razreda, koja predano vodi dnevnik u koji zapisuje važne događaje iz svoga života.

Novi naslov je i kriminalistički triler SVETI PAUK redatelja Alija Abbasija o novinarki Rahimi koja putuje u iranski sveti grad Mashhad kako bi istražila slučaj serijskog ubojice, koji vjeruje da čini Božje djelo čisteći ulice od grešnika ubijanjem seksualnih radnica. Programski novitet je i ALMA VIVA, portugalsko-francuska drama o mladoj Salomé, koja provodi uzbudljive praznike kod ne baš obične bake u planinskom portugalskom selu, a novi naslov je i španjolska drama NA RUBU s Penelope Cruz u naslovnoj ulozi o obitelji, ljubavi i solidarnosti uslijed izazovnih okolnosti suočavanja s deložacijom.

Na repertoaru je i kino-hit OSAM PLANINA – dobitnik nagrade kritike u Cannesu, vizualno spektakularna priča o dvojici cjeloživotnih prijatelja, njihovom odrastanju, sudbinama i povezanosti unatoč životnim nepredvidivostima, a prikazuje se i britanska drama POSLIJE SUNCA nominirana za Oscara za najboljeg glumca, o nostalgičnom ljetovanju mlade Sophie i njezinog oca u turskom odmaralištu.

Raspored svih projekcija i ulaznice potražite na: www.kinometropolis.eu/raspored-projekcija
Cijena ulaznice u redovitom programu: 25 kuna / 3.32 € (15 kn / 1.99 EUR za studente, učenike i umirovljenike – popust se ostvaruje kupnjom ulaznice na blagajni kina)

© Željko Anzulović, Kulturauzagrebu.hr, 10. travnja 2023.