Dirigent, autor i trombonist

U srijedu, 3. svibnja u 20 sati u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti održat će se koncert iz Jazz ciklusa Luke Žužića uz Jazz orkestar HRT-a – Buy the Ticket, Take the Ride.

Ovaj svestrani i nagrađivani glazbenik kao stalni član Jazz orkestra HRT-a svira trombon i piše aranžmane, a uz matični orkestar ovoga puta predstavit će se u trostrukoj ulozi: kao dirigent, autor i trombonist.

Već i naslovi izabranih skladbi – njegovih Oasis, Camper, The Desert, The Mist, The Ride, You, Don’t Look Back te It’s Never Too Late Marija Bočića – nagovještavaju uzbudljivu koncertnu večer u kojoj neće nedostajati ni gostiju.

Rođen 1986. godine u Puli, Luka Žužić od 2005. godine studira jazz-trombon na Universität für Musik und darstellende Kunst Graz u Austriji u klasi Eda Neumeistera. Klavir je diplomirao 2008. na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, a jazz-trombon 2012. na Universität für Musik und darstellende Kunst Graz u Austriji. Bio je član HGM Jazz Orkestra Zagreb uz koji je nastupao s velikim brojem jazz-glazbenika svjetskoga glasa te bio na brojnim turnejama diljem svijeta. Višestruki je dobitnik nagrade Status u kategoriji jazz trombona koju Hrvatska glazbena unija svake godine dodjeljuje najboljim instrumentalistima te je sudionik niza diskografskih projekata nagrađenih Porinom u kategoriji jazz-glazbe, uključujući i one s Jazz orkestrom HRT-a.

 Izvor: www.msu.hr, Kulturauzagrebu.hr, 2. svibnja 2023.