Demonstracija breakdancea

5. 6. 2024.

Demonstracija breakdancea održat će se u četvrtak, 6. lipnja od 16 do 18 sati na Trgu bana Jelačića u uz sudjelovanje hrvatskih i francuskih plesača. Događanje je organizirano u sklopu nadolazećih Olimpijskih igara u Parizu ovog ljeta. Breakdance će kao sportska disciplina biti prvi put uvršten na ove Olimpijske igre.

U suradnji s Francuskom plesnom federacijom, Francuski institut u Hrvatskoj poziva gledatelje da otkriju impresivan nastup tri francuska prvaka u breakdanceu. Nastupit će Chaïn Aouamri, Damani Dembele i Killian Treport, koji u Hrvatsku dolaze u pratnji svog trenera Abdelkrima Mustaphe. 12 hrvatskih plesača iz pulske breakdance udruge Breakdance Klub AB Original pridružit će se francuskim B-boysima na ovoj demonstraciji otvorenoj za svih.

Ovaj dan plesa zaključit će projekcija francuskog dokumentarnog filma Allons enfants u režiji Thierryja Demaizièrea i Albana Teurlaia (2021.) u parku Ribnjak ispred Centra mladih Ribnjak u 21 sat. Film će biti prikazan na francuskom s engleskim titlovima. U srcu glavnog grada Francuske, srednja škola odlučuje integrirati učenike iz radničkih četvrti i prekinuti spiralu akademskog neuspjeha zahvaljujući hip-hop plesu. Allons enfants je priča o ovom jedinstvenom iskustvu u Francuskoj.

Oba događanja su besplatna i otvorena za široku publiku.

Izvor: www.institutfrancais.hr, Kulturauzagrebu.hr