Časopis ”Studia Lexicographica” online

Časopis Studia Lexicographica omogućuje trenutačni otvoren pristup svojem cjelokupnom sadržaju u skladu s uvjerenjem kako javna dostupnost istraživačkih spoznaja potiče veću razmjenu znanja i ideja.

Časopis objavljuje znanstvene i stručne radove iz humanističkih i društvenih područja, koji korespondiraju s leksikografijom i enciklopedistikom kao granama u sastavu informacijskoga znanstvenoga polja.

Temeljni je smjer časopisa trojak: informacijsko znanstveno polje kao temelj organizacije znanja i podataka s naglaskom na prinosu leksikografiji i enciklopedistici; teorijski prinos leksikografiji i enciklopedistici kao zajedničkoj djelatnosti svih znanstvenih područja zastupljenih u leksikografskim i enciklopedijskim izdanjima; dokumentacijska istraživanja, napose arhivska i bibliografska, u svim društvenim i humanističkim područjima kao temelj leksikografske i enciklopedijske djelatnosti. Možete pronaći zanimljive tekstove i članke o Belostencu i Abhazima, Descartesu i Desnici, Jaspersu i Štamparu.