Booksa u parku 2022.

Od srijede, 1. lipnja do nedjelje, 17. srpnja 2022. na platou ispred Bookse održat će se kulturno-umjetnički program nastao u suradnji s Booksinim posjetiteljima, brojnim organizacijama, umjetnicima i susjedstvom, volonterima i volonterkama.

Preko dana plato ispred Bookse bit će veliki zeleni dnevni boravak za sve koji žele pisati i učiti uz kavu i tradicionalni Booksin domaći ledeni čaj. Večer je rezervirana za najnoviju suvremenu književnu i kulturno-umjetničku produkciju, za druženja s piscima i spisateljicama i inspirativne razgovore u čitateljskim klubovima.
 
U parku su i ove godine najbolji književni festivali te će svoje goste predstaviti Festival europske kratke priče, Sandorfov mini maraton, Versopolis, Prvi prozak na vrh jezika, LitLink. I Booksina glazbena publika imala je svojih želja pa će na Škrabici nastupiti Nina Bajsić i Dimitrije Dimitrijević.
 
Subote su rezervirane za dječji matine program koji uključuje čitanje, crtanje s autorima i autoricama Oaza Books, te pričanje priča uz Punu kuću priča.
 
Svoj spisateljski talent predstavit će i polaznici i polaznice radionica pisanja poezije i proze kod Dorte Jagić i Zorana Ferića, a uz pomoć Ivane Bodrožić razigravat će svoje talente i sudionici Raspričavanja. Vigor i Martin, voditelji tribine Učitavanje, već biraju mlade poetske snage koje će predstaviti svoj rad.
 
Detaljan program moguće je pratiti na Facebookeventu Bookse u parku, a od programa ovaj tjedan svakako u četvrtak u 20:30 sati održat će se koncert Nine Bajsić na Škrabici, program Goranova proljeća Versopolis 3. lipnja u 20 sati te radionica za djecu Puna kuća priča – Baci kocku! u subotu 4. lipnja u 11:30 sati.