Bienalni rezidencijalni program

15. 6. 2024.

Bienalni rezidencijalni program za afirmirane hrvatske dramske pisce Zagrebačkog kazališta mladih započinje jednim od najvažnijih hrvatskih suvremenih dramatičara Ivorom Martinićem i njegovim novim dramskim tekstom Sin, majka i otac sjede za stolom i dugo šute.

Program pretpostavlja proces narudžbe teksta, prve provjere teksta u formi scenskog čitanja pred publikom te konačno i praizvedbu teksta. Scensko čitanje: utorak, 18. lipnja u 20 sati, dvorana Istra.

Režija: Aleksandar Švabić

Čitaju: Sreten Mokrović, Doris Šarić Kukuljica, Luka Knez, Iva Kraljević

Napomena: U idućoj kazališnoj sezoni na sceni ZKM-a moći će se pogledati i praizvedba predstave Sin, majka i otac sjede za stolom i dugo šute, u režiji Aleksandra Švabića.

Kroz niz razgovora za stolom Sin, Majka i Otac seciraju svoju obitelj, svoju prošlost i sve neprešućene istine, kao i onu najgoru – istinu da ga ipak ne vole bezuvjetno. Kroz niz vremenski ispremiješanih razgovora kroz deset scena razlaže se i pojam obitelji, koji u svim kriznim vremenima dobiva novo značenje.

Drama se formalno sastoji od samog dijaloga. Jedina didaskalija nalazi se u naslovu same drame. Ovakvom intervencijom to je zapravo drama bez naslova odnosno drama u kojoj su naslov i didaskalija jedno.

Ulaz je slobodan.

Izvor: www.zekaem.hr, Kulturauzagrebu.hr