Ara Malikian u Lisinskom

29. 6. 2024.

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u četvrtak, 17. listopada s početkom u 20 sati nastupit će najjedinstveniji i najekspresivniji violinist svoje generacije, svjetski poznat Ara Malikian.

Umjetnički stil sviranja violine, njegovo bogato glazbeno iskustvo, kao i inovativan pristup, postali su poseban brend na svjetskoj glazbenoj sceni. Koncert Ara Malikiana u dvorani Lisinski provest će publiku kroz različite glazbene stilove, jer Arin repertoar, osim njegovih, uključuje i djela širokog spektra glazbenika, počevši od Davida Bowieja, Johanna Sebastiana Bacha, pa sve do Led Zeppelin i Paganinija.

 Njegova karizmatična osobnost i fenomenalna energija donijeli su mu nebrojeno mnogo nagrada, što ga čini nevjerojatno traženim glazbenikom. Tijekom svoje karijere održao je brojne koncerte diljem svijeta od kojih je najpoznatiji onaj na stadionu Santiago Bernabeu, te nastupio s više od 40 svjetski poznatih umjetnika i ansambala, uključujući Stinga, Londonski komorni orkestar, Ciriški komorni orkestar, Moskovske virtuoze, Tokijski simfonijski orkestar i druge.

Izvor: www.lisinski.hr, Kulturauzagrebu.hr