Antisezona 20 – Jesenski program suvremenog plesa u MSU Zagreb

Od 8. do 16. listopada u MSU Zagreb održat će se prvi jesenski blok Antisezone 20, kroz tri premijerna naslova i sveukupno osam izvedbi.

Pod nazivom Pogled i identitet / Figura i pokreti njene orijentacije predstave će dati prikaz različitih koreografskih mišljenja materijalnosti koje uslojavaju figuru plesačice, te uvid u to kako se te različite autorske sintakse mišljenja upisuju u koreografije tijela, vremena i prostora.

U suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu, Antisezona / Kik Melone dio je Nomad Dance Academy mreže, te projekta Life Long Burning.

Projekt podržavaju Ministarstvo kulture i Grad Zagreb, a ovaj zanimljivi format u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti predstavlja susret s aktualnim strujanjima u hrvatskom suvremenom plesu kroz niz premijernih i repriznih izvedbi, radionica, gostovanja, razgovora kao i popratnih programa u kojima će publika moći susresti umjetnike na nove i neformalne načine.

Program Antisezone 20:

 • Četvrtak, 8. listopada
  19:00 Bliski susreti plesne vrste – Silvia Marchig i gosti
  20:00 Sol – Silvia Marchig / Kik Melone (Premijera)
 • Petak, 9. listopada
  19:00 Oh – Ana Jelušić (Premijera)
  20:00 Podivljalo – Ana Kreitmeyer i Sonja Pregrad
 • Subota, 10. listopada
  19:00 La huesera La trappera La loba – Irena Mikec / Koreokroj
  20:00 Sol, repriza – Silvia Marchig
  21:15 Hangover sesija
 • Petak, 16. listopada
  19:00 I kiborzi plešu – Ana Jelušić
  21:00 Koliko kubnih centimetara smije zauzeti moje tijelo – Tras studio i Sonja Pregrad (Premijera)

Ulaznice se mogu kupiti svakoga dana na recepciji Muzeja suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, od 11 do 19 h. Cijena ulaznice je 50 kn, s popustom (studenti, umirovljenici, nezaposleni) 40 kn, za učenike plesnih škola 35 kn, za osobe s invaliditetom ulaz je slobodan. Kako je zbog epidemioloških razloga broj posjetitelja u dvoranu ograničen, ukoliko ćete kupovati ulaznicu na dan izvedbe potrebno je rezervirati na: recepcija@msu.hr.