Koncert Ansambla Acoustic Project

U utorak, 18. kolovoza u 20:30 sati,  u Galeriji Klovićevi dvori održat će se koncert Ansambla Acoustic Project, sastavljen od novih skladbi inspiriranih hrvatskim folklorom.

Ansambl izvodi glazbeni programa folklorne fuzije inspiriran bogatstvom tradicija koje još uvijek opstoje kao živuće tradicije na ovim prostorima, stvarajući novu glazbenu materiju koja istovremeno ocrtava korijene kao i suvremeni glazbeni trenutak u kojem se nalazimo. 

Ansambl Acoustic Project osnovan je 2008. godine. Osnovao ga je skladatelj i kontrabasist Dubravko Palanović koji ga od tada i vodi. Deset vrsnih glazbenika, okupljenih u ansamblu – jedinstvena su pojava na glazbenoj sceni. Kroz godine djelovanja događale su se mnoge transformacije kako u postavi glazbenika, tako i sa samim glazbenim izričajima čiji široki glazbeni spektar od klasike, jazza, folklora, pa čak i rocka, daje jasan pečat prepoznatljivosti kako u ideji, tako i u izvedbi. Koncertno djelovanje ansambla započeto je ciklusom Za noćne ptice u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a nastavilo se održavši brojne koncerte na vodećim festivalima u zemlji i regiji, pritom ugostivši brojne ugledne klasične i jazz glazbenike (Marija Kuhar Šoša, Elvis Stanić, Neven Frangeš, Sreten Krstić, Marin Maras) te s njima ostvarivši vrlo uspješne programe. 2012. godine ansambl je objavio svoj prvi CD u izdanju Aquarius Recordsa i Morris studia.

Nastupaju: Dani Bošnjak, flauta; Branko Mihanović, oboa; Nikola Fabijanić, saksofon; Mario Čopor, klavir; Stanislav Muškinja, udaraljke; Marco Graziani, violina; Val Bakrač, violina; Petar Kovačić, violončelo; Aleksandar Jakopanec, viola; Dubravko Palanović, kontrabas.