Animafest Insights online

30. Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb 2020, planiran od 8. do 13. lipnja, odgođen je, no festival nudi Animafest Insights, novi online-program u sklopu kojeg će objavljivati odabrane filmove s prijašnjih izdanja.

Animafest Insights dostupan je na festivalskoj internetskoj stranici i društvenim mrežama festivala. Program je osmišljen s idejom da šira javnost stekne uvid u filmove koji se prikazuju na festivalu, ali i da se podsjeti na iznimne uspjehe koje animacija bilježi posljednjih godina. Posebnu draž Animafest Insights programa čini i ekskluzivna serija intervjua s autoricama i autorima u sklopu objave filmova kako bi se publika još bolje povezala s umjetnicima i njihovim animiranim hitovima.

Program se otvara filmom Ježeva kuća nastalim prema istoimenoj priči Branka Ćopića. Djelo je to hrvatske autorice Eve Cvijanović koja živi u Kanadi, a za kojeg je autorica dobila nagradu za najbolji kratkometražni film po izboru publike na Animafestu 2017. godine te brojne druge nagrade diljem svijeta. Ježevu kuću te intervju s autoricom Evom Cvijanović možete pogledati naovoj poveznici.