ALU Perspektiva

U Galeriji Prsten (Dom HDLU) u petak, 1. rujna 2023. u 20 sati otvara se projekt  ALU Perspektiva.

Riječ je o projektu zamišljenom kao dodatni format i proširenje Završne izložbe ALU Zagreb, koja se održava na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu svake godine u kontekstu obilježavanja Dana Akademije (8. lipnja), sa željom podsjećanja na dan osnivanja prve likovne akademije u Hrvatskoj 1907. godine, ali i predstavljanja završnih radova svih studenata i studentica ALU svih 6 odsjeka Akademije i na svim godinama preddiplomskog i diplomskog studija.

Cilj rujanskog izdanja projekta pod nazivom ALU perspektiva 2023. /The best of je ekstrahiranje najboljih studentskih radova iz produkcije radova nastalih tijekom akademske godine 2022/2023., uz osvještavanje značaja umjetničke kreativnosti i prisutnosti djela različitih oblika i pristupa umjetničkog stvaralaštva.

S obzirom na preseljenje i obnovu ALU Zagreb, održavanje i prezentiranje projekta kao što je ALU Perspektiva stvara dobru akumulaciju energije za jačanje umjetničkog stvaralaštva, ohrabrivanje vrhunske produkcije te promjenu društva putem umjetničke kreativnosti. Budući razvoj projekta, i njegovi nastavci koji slijede, otvarat će tako iznova prostor za stalnu kreativnu promjenu svim generacijama umjetnika i umjetnica uz ohrabrenje, podstrek i posebnu promociju najmlađih generacija koje dolaze.

Radno vrijeme:

utorak – nedjelja: 11 – 19

ponedjeljkom i praznikom: zatvoreno.

Izvor: www.hdlu.hr, Kulturauzagrebu.hr, 27. kolovoza 2023.