Advent u Maloj sceni i premijera lutkarsko-operne predstave Velika tvornica riječi

U kazalištu Mala scena počinje prigodni adventski program koji će se održavati tijekom mjeseca prosinca, svakog tjedna od četvrtka do nedjelje, Program počinje u četvrtak, 2. prosinca, kada će biti izvedene predstave Plačko te Priča o svjetlu i Sveti Nikola, a već u petak, 3. prosinca u 18 sati publiku očekuje premijera lutkarsko-operne predstave Velika tvornica riječi redateljice Morane Dolenc te u izvođenju Buge Marije Šimić, Nikole Radoša, Josipe Bilić, Katarine Arbanas i Matica Zakonjšeka.

Predstava za djecu od 5 godina naviše – Velika tvornica riječi nastala je po poznatoj istoimenoj slikovnici koja govori o prijateljstvu, važnosti iskrenosti i kako je sve moguće kad nismo sami i kad vjerujemo u ljubav. U ovoj dirljivoj priči glume fantastični mladi umjetnici predvođeni dvjema dobitnicama Nagrade hrvatskog glumišta ove godine – Bugom Marijom Šimić i Josipom Bilić. Predstavu prati čarobna glazba mladog skladatelja Borne Ercega, a posebna je u Hrvatskoj jer je možete pogledati i više puta – napravljene su, naime, tri predstave u jednoj. Svaki lik ispričat će vam priču iz svoje perspektive i saznat ćete nešto novo o zemlji Velike tvornice riječi i hrabrosti Fileasa, Oskara i Silve.

Osim Velike tvornice riječi, u sklopu Adventa u Maloj sceni bit će izvedene i predstave Čudaka Šumeka i Iglice, Priča o svjetlu i Priča o kotaču.

Program cijeloga maloscenskog adventa možete pronaći ovdje: http://mala-scena.hr/home/program.aspx.