54. Međunarodna smotra folklora Zagreb

Od srijede 15. do ponedjeljka 19. srpnja, na atraktivnim zagrebačkim lokacijama održat će se 54. izdanje Međunarodne smotre folklora.

Ove godine programom će se prikazati Stoljeće Seljačke sloge, prezentirajući tako izvore i kontinuitet svih današnjih folklornih nastupa i smotri, a osobito Međunarodne smotre folklora Zagreb, koja je i osnovana na temeljima smotri seljačke kulture, održanih u našem glavnom gradu između dva svjetska rata. Ove godine obilježavamo stotu obljetnicu osnivanja Seljačke sloge kao kulturne, ali i prosvjetne i dobrotvorne udruge koja je nastojala osnažiti i osvijestiti vrijednost seljačke kulture.

Ovogodišnje će izdanje Smotre okarakterizirati nešto više vokalno-instrumentalnih programa s manjim brojem izvođača na pozornici, s plesom samo tamo gdje će epidemiološka situacija to omogućiti, uz poštivanje svih sigurnosnih mjera. Uz folklorne nastupe, zagrebačku publiku očekuju raznovrsni glazbeni koncerti, filmske projekcije, etnografske izložbe, znanstvene tribine te mnoge druge aktivnosti u kojima će se moći uživati na različitim lokacijama u gradu.