5. Svjetski festival hrvatske književnosti

U Zagrebu će se održati na četiri lokacije 5. Svjetski festival hrvatske književnosti od srijede, 15. do petka, 17. studenog 2023.

Organizator festivala je Hrvatska kulturna zaklada, a svečano otvorenje trodnevne manifestacije održat će se u dvorani suorganizatora Matice hrvatske (Ulica Matice hrvatske 2) u srijedu, 15. studenog s početkom u 11:30 sati u dvorani Jure Petričevića. Pozdravne govore održat će, uz glavnog organizatora Stjepan Šešelj, u ime suorganizatora Matice hrvatske njezin predsjednik književnik Miro Gavran, te predsjednica Društva hrvatskih književnika Hrvojka Mihanović Salopek, dok će se u ime podupiratelja festivala nazočnima obratiti državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH  Zvonko Milas i ravnatelj Hrvatske matice iseljenika profesor Mijo Marić.

Organizacijsko povjerenstvo SFHK čine: akademik Ivan Aralica, akademik Luko Paljetak, dr. sc. Željka Lovrenčić, dr. sc. Tuga Tarle, Božidar Petrač, Đuro Vidmarović i Stjepan Šešelj.

Svi su programi otvoreni za ljubitelje knjige i književnosti, posjetitelje raznih provenijencija, a osobito za studente i poznavatelje književnosti s migrantskom pozadinom koja nastaje na udaljenim meridijanima i 12 zemalja europskoga susjedstva gdje višestoljetno žive hrvatske manjinske zajednice.

Detaljan program petog Svjetskog festivala hrvatske književnosti na poveznici: https://matis.hr/wp-content/uploads/2023/11/PROGRAM-V.-SFHK-.pdf

Izvor: www.matica.hr, Kulturauzagrebu.hr, 14. studenog 2023.