5. KUF

Kulturan ulični festival (KUF) već petu godinu zaredom tijekom rujna donosi umjetnost u gradske kvartove, a ove godine njih četiri i jednu zagrebačku tržnicu pretvara u pozornice na kojima će se predstaviti 18 predstava cirkuskih i uličnih umjetnika. Branimirova tržnica, Borovje, Ravnice, Remiza i Dugave ovogodišnje su lokacije čiji će parkovi, trgovi i šetnice tijekom rujanskih vikenda postati prave izvedbene pozornice.

Otvorenje KUF-a najavljeno je za petak, 1. rujna na Branimirovoj tržnici gdje će Cirkorama predstaviti Pokretni Muzej cirkusa, a najavljuje se i radionica hula hoopa te koncert. Program se zatvara u nedjelju, 24. rujna performansima klaunovsko-filozofske sekcije Propuh, Compagnie Iéto i Amer Kabbanija.

KUF je zamišljen kao festival koji dostavlja umjetnost u gradske kvartove u kojima je ona manje zastupljena ili gotovo nedostupna te je ekološki osviješten i u kvart dolazi s jednim vozilom, vlastitim tribinama, razglasom i svjetlima na baterije, a iza sebe ne ostavlja otpad.

Ovogodišnje izdanje Festivala organizira Cirkorama kroz suradnju s lokalnim i regionalnim cirkuskim umjetnicima, organizacijama i inicijativama, Esther Davies, Chalyman, Quoz a’Durac, Cirkultura, Loop cirkus, Krumppir, Cirk Pozor, Bunike, Mara di Clown, Metež, Klaun Ludek i KFS Propuh, Kućni Kolektiv, Cirkusfera, Doza Drame i Komikaze.

Od ove godine uključuje se i dječji žiri dramske škole Doza Drame, koji će odabrati najbolju predstavu pojedinog kvarta i cjelokupnog KUF-a.

Festivalski program je besplatan, uz mogućnost donacije.

Program na poveznici: https://www.infozagreb.hr/documents/Kulturan%20Uli%C4%8Dni%20Festival%20program.pdf

Izvor: www.facebook.com/cirkorama, Kulturauzagrebu.hr, 30. kolovoza 2023