48. SKAZ

48. SKAZ – Susret kazališnih amatera Zagreba, održat će se od subote, 9. do petka, 22. ožujka u Centru KNAP (Ivanićgradska 41a).

Zagrebačka scena kazališnih amatera i Centar KNAP jednom godišnje organizatori su Susreta kazališnih amatera Zagreba (SKAZ) i Festivala zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA). SKAZ predstavlja cjelovit uvid u zagrebački kazališni amaterizam, a prosudbeno povjerenstvo SKAZ-a odabire najbolje predstave za  Festival zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA), koji će se održati u ponedjeljak i utorak, 25. i 26. ožujka 2024. u Kazalištu KNAP.

34 amaterske dramske skupine prijavile su se na ovogodišnji, 48. Susret kazališnih amatera Zagreba. Među već poznatim i dokazanim skupinama naći će se i nekoliko novih, a svoje će predstave na daskama koje život znače predstaviti pred tročlanim žirijem kojeg čine Boris Kovačević, redatelj i dramaturg, Katarina Arbanas, glumica i Lucija Klarić, dramaturginja, kritičarka i dramska pedagoginja.

Ulaz na sve predstave za publiku je slobodan, a ulaznice se mogu podići na blagajni kazališta pola sata prije predstave.

Detaljan raspored na poveznici: https://www.knap.hr/centar/48-skaz-2024/

Izvor: www.knap.hr, Kulturauzagrebu.hr, 7. ožujka 2024.