43. Susret hrvatskih zavičajnih književnika

43. izdanje Susreta hrvatskih zavičajnih književnika bit će održano u subotu, 15. lipnja s početkom u 11 sati u Zagrebu (Velika dvorana Hrvatskog sabora kulture, Zvonimirova 17).

Bogat književni program kreiran je od pjesma, proznih i dramskih radova nagrađenih autora na 43. Književnom natječaju HSK-a na koji je ove godine pristiglo čak 110 autora sa 421 književnih djela (361 poetskih radova, 47 proznih radova i 13 dramskih djela) pisanih hrvatskim standardnim jezikom te hrvatskim narječjima.

Prosudbeno povjerenstvo djelovalo je u sastavu: književnice Sanja Baković i Ksenija Kušec te teatrologinja  Ozana Iveković. Pročitavši sve pristigle radove, Povjerenstvo je odabralo dobitnike plaketa, kao i autore koji su kvalitetom svojih radova zaslužili pohvalnice Hrvatskog sabora kulture te autore koji su odabrani za sudjelovanje na Susretu (dobitnike priznanja).

PROGRAM SUSRETA obuhvatit će:

• nastup – interpretacije nagrađenih autora (dobitnika plaketa HSK-a)

• nastup – interpretacije pohvaljenih autora (dobitnika pohvalnica HSK-a)

• nastup – interpretacije autora odabranih za Susret (dobitnika priznanja HSK-a)

• stručne osvrte članova Prosudbenog povjerenstva

• dodjelu plaketa, pohvalnica i priznanja za sudjelovanje na ovogodišnjem Susretu

• Na Susretu će se pridružiti i gost iznenađenja – poznati hrvatski akademski glumac/ica koji će interpretirati odabrane radove autora koji žele vlastite stihove, priče ili ulomke iz drama čuti u izvođenju glumca-interpretatora

Ulaz na program je slobodan, uz prethodnu najavu na kazaliste@hrsk.hr!

Izvor: www.hrsk.hr, Kulturauzagrebu.hr