27. CRŠ – Međunarodni festival stripa

Od petka do nedjelje, 19. do 21. travnja u Studentskom centru (Savska 25) održava se 27. CRŠ – Međunarodni festival stripa, posvećen stripu, autorima i ljubiteljima stripa.

Gosti ovogodišnjeg festivala su: Joevito Nuccio, Claudio Castellini, Walter Venturi, Marcello Mangiantini, Dalibor Talajić, John Lees, Krešimir Biuk, Aleksandar Zograf – Saša Rakezić, Gaël Henry.

CRŠ dolazi s mnogim novim izdanjima: Družina od vješala 2: Kaštelan Kobac, Jonny Logan 3: Traže se playboyi, Zerocalcare: Kobane calling danas, Miles Morales 5: Saga o klonovima, Krešimir Biuk: Smrt je postala živa, Kazuki Takahashi: Secret reverse, Mike Maihack: Spider-Man – Životinjska ekipa, Dalibor Talajić & John Lees: Hotel.

Pripremljene su i izložbe: Hrvatski strip za djecu: Tihomir Tikulin Tico, Mladi lav 2024, Hotell: Dalibor Talajić i John Lees, kao i brojni izlagači, kino projekcije, glazbena iznenađenja, promocije itd.

U sklopu ukrštenog programa francusko-hrvatskih rezidencija u području stripa, Francuski institut u Hrvatskoj ugošćuje autora i ilustratora Gaëla Henrya na rezidenciji od utorka, 16. travnja do četvrtka, 16. svibnja, u partnerstvu s Ministarstvom kulture i medija, Međunarodnom centru stripa i slike Angoulême i Hrvatskim PEN centrom. Autor će od petka, 19. travnja do nedjelje, 21. travnja sudjelovati na festivalu Crtani romani šou – Zagreb Comic Con. Otvorenje završne rezidencijalne izložbe i okruglog stola s francuskim i hrvatskim  stručnjacima u području stripa održat će se u utorak, 14. svibnja u 18 sati u Francuskom institutu u Hrvatskoj.

Detaljan raspored na poveznici: https://zagrebcomiccon.com/?fbclid=IwAR11Sr06ULZiQ3AGtnp8nDy1Syoa02sgxploioa43kTYj1CcMz8lqrqkxyU_aem_AZxpJfRffyyolUYc03BCR7FRqwczvqsVoSoAtPBq84SplKccKrUZJASLSK0KA0_7T-DlCKqfErV44LVtRhHv2DwR

Izvor: www.zagrebcomiccon.com, Kulturauzagrebu.hr, 9. travnja 2024.