25. rođendan Močvare i 15. rođendan Pogona Jedinstvo

Močvara i Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade zajednički slave rođendan od petka do nedjelje, 24. do 27. svibnja. Močvara slavi srebrni jubilej, četvrt stoljeća ili 25 godina kontinuiranog djelovanja, dok Pogon slavi ozbiljnih tinejdžerskih 15 godina.

Močvara i Pogon već su godinama neizbježna mjesta hodočašća svima zainteresiranima za alternativnu kulturu i svijetli primjer kako se zapušteni prostori industrijske baštine mogu transformirati u aktivna i živahna mjesta kreative te kako dobrosusjedski odnosi i suradnja između dva kolektiva mogu rezultirati fantastičnim projektima čiji presjek će se predstaviti u ova četiri rođendanska dana.

Tulum će se odvijati u uobičajenim prostorima kao što su velika i mala dvorana Pogona te šank prostorija, terasa i dvorana Močvare, a planiraju se i zanimljivi programi u dvorišnom šatoru iza tvornice, Indoševoj sobi te na nasipu – koncerti, predstave, izložbi, promocije, radionice, slušaonice, a tu su i ChilliBar, otvorena proba kod Indoša, sadnja živice i megapopularni Sajam ploča i stripova.

Koncertno će se pokriti glazbenike od legendarnih veterana poput Roedeliusa ili The Ex pa sve do demo bendova Supervala, sudjelovat će se u radionicama za svaku životnu dob, družiti se uz stripovske promocije od legendarnog Hofa do radova polaznika ŠPUD-a, promocije publikacija Pogona i Galerije 90-60-90, izložbu plakata sustanara Jedinstva, izvedbu Cirkoramine predstave i projekciju o kultnoj grupi Kugla glumište, a za party će biti zadužena ekipa iz Ministarstva psihodelije.

Detaljan raspored programa rođendana na poveznicama: https://mochvara.hr/25rodjendan/ i https://www.pogon.hr/program/15godina/

Izvor: www. mochvara.hr, Kulturauzagrebu.hr, 1. svibnja 2024.