2. festival knjige u Matici hrvatskoj

U Matici hrvatskoj od 29. lipnja do 2. srpnja održava se Drugi festival knjige, pod sloganom Matica dobrih knjiga. Uz predstavljanja novih naslova dvadeset i jednog Matičinog ogranka iz svih dijelova Lijepe Naše, na Festivalu će sudjelovati i ogranci iz BiH, kao i gosti: nakladničke kuće Alfa, Disput, Društvo hrvatskih književnika, Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski institut za povijest i Hrvatska sveučilišna naklada.

Osim u predstavljanjima novih izdanja, tijekom četiri festivalska dana, posjetitelji će u dvorištu Matičine Palače (Strossmayerov trg 4) moći uživati u raznim koncertima, večerima poezije, te u izložbi.

Svečano otvaranje Festivala održava se u četvrtak, 29. lipnja u 19 sati predstavljanjem Izabranih djela Vesne Parun u izdanju Matice hrvatske uz nastup dramske umjetnice Branke Cvitković. Prethodno se u 18.30 sati u Galeriji Matice hrvatske otvara skupna izložba Književnici i književnost u karikaturi. Riječ je o izložbi 24 umjetnika odabranih na natječaju kojim je Matica nastojala poduprijeti umjetničko stvaralaštvo i promovirati književnost i čitanje. Nagrađeni i ostali izabrani radovi bit će izloženi u Galeriji Matice hrvatske tijekom Drugog festivala knjige.

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Detaljan program nalazi se na poveznici https://www.matica.hr/media/uploads/obavijesti/2023/festival-knjige_web.pdf

Izvor: www.matica.hr, Kulturauzagrebu.hr, 21. lipnja 2023.