18. TREPS festival plesa

18. TREPS festival plesa održat će se od petka do nedjelje, 19. – 21. svibnja 2023. s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka. U kategorijama klasični balet, suvremeni ples, show, jazz, step, društveni i urbani plesni izrazi, natjecat će se 35 najboljih plesnih točaka i 3 revijalne plesne točke iz cijele Hrvatske. Sudjeluju plesne skupine iz Zagreba, Varaždina, Jastrebarskog, Splita, Rijeke, Siska, Koprivnice, Velike Gorice, Zadra, Šibenika i Požege. Ovogodišnji ocjenjivački sud festivala čine Ljiljana Gvozdenović, Andrei Izmestjev, Kornelija Kosanović Drvar, Tihana Strmečki,  Una Štalcar Furač i Ivana Bojanić.

18. TREPS festival plesa održava se nakon 18. TREPS susreta plesnih grupa, kada je stručno povjerenstvo, na temelju originalnosti koreografije, kostima te izvedbe i izražajnosti plesača s obzirom na prijavljeni plesni izraz i dobnu kategoriju, od 109 izvedenih koreografija izdvojilo najbolje plesne točke u ovogodišnji vrh amaterske plesne scene.

TREPS festival afirmira plesni izraz i plesnu umjetnost na Trešnjevci, u Zagrebu i Hrvatskoj te tako pridonosi razvoju nezavisnog plesnoga stvaralaštva.

Izvor: www.cekate.hr, Kulturauzagrebu.hr, 13. svibnja 2023.