14. Festival tolerancije u open air izdanju

Ovogodišnji, 14. Festival tolerancije održat će se od 28. lipnja do 4. srpnja na zagrebačkom Bundeku. Ulaz na sve projekcije i popratne sadržaje je besplatan!

Velika retrospektiva donedavnog počasnog predsjednika Festivala tolerancije, Branka Lustiga, trebala je biti središnje filmsko zbivanje, no s obzirom na okolnosti petnaest Lustigovih filmova bit će prikazani na sljedećem, jubilarnom petnaestom izdanju Festivala. Na Branka Lustiga se nije zaboravilo jer će prvi izlazak Festivala tolerancije iz kino dvorana biti otvoren upravo jednim njegovim filmom – Dobrom godinom redatelja Ridleya Scotta s Russelom Croweom u glavnoj ulozi. Film je Branko Lustig potpisao kao izvršni producent.

”Planirali smo puno toga za ovu godinu i na kraju i pripremili sjajan filmski program čiji će dio, vjerujem, oduševiti publiku na Bundeku. Dvanaest iznimnih filmova progovaraju na atraktivan, čak i humorističan način o svim onim temama kojima se kao Festival i Udruga bavimo: promicanjem ljudskih prava. Filmovi dolaze sa svih strana svijeta, imat ćemo i zanimljivih gostiju, a vjerujem da će cjelokupan program zaokupiti i zainteresirati publiku kako za ono što ćemo im ponuditi tako i za promišljanje mjesta i vremena u kojem živimo. Prosperitetno, slobodno društvo je moguće, ali samo ukoliko ga svi zajedno živimo i gradimo”,  izjavio je Hrvoje Pukšec, voditelj filmskih programa Festivala tolerancije.

Edukacijski programi 14. Festivala tolerancije održat će se u listopadu i studenom i nastaviti rad Branka Lustiga. Tradicionalna Edukacijska jutra govore o važnosti očuvanja sjećanja na holokaust zahvaljujući svjedočanstvima preživjelih holokausta i predavanjima međunarodnih stručnjaka iz Francuske, Njemačke i Austrije. Program Film i diskusija na kreativan način će učiti djecu o problemima s kojima se susreću izbjeglice prilikom integracije u društvo te o važnosti prihvaćanja različitosti.

A kako je festival poznat i po sjajnoj svirci, ove će godine zasvirati Porto Morto DJ Set, DJ Felver, The Bonebomb, SoulBeat, Nepenthe, Le Zbor i Zbor Domaćigosti.