10. Bobijevi dani smijeha i premijera predstave Bila je to ševa

Od nedjelje 7. do četvrtka 25. studenog u Histrionskom domu, Satiričkom kazalištu Kerempuh i Teatru Exit održat će se deseto izdanje kazališnog festivala Bobijevi dani smijeha.

Program festivala donosi 16. predstava nastalih u produkciji kazališta diljem Hrvatske, a premijerno će biti izvedena i predstava autora Ephraima Kishona Bila je to ševa nastala u produkciji Glumačke družine Histrion, u režiji Lee Anastazije Fleger i izvođenju Hrvoja Klobučara, Vande Winter i Zlatka Ožbolta. Premijera predstave Bila je to ševa otvorit će festival 7. studenog u 20 sati.

Svi znaju za tragičnu, ali romantičnu priču o Romeu i Juliji – jednom od najpoznatijih ljubavnih parova u svjetskoj književnosti. Shakespeare, ostavljajući nam je, kasnije pa još i danas generacije mladih, a i starih čitatelja uvodi u prilike u kojima ljubavnici odlučuju slijediti svoja srca, umjesto pravila i očekivanja svojih obitelji. Prikazuje nam istinsku, intenzivnu, veliku mladenačku ljubav i tom tragedijom ostavlja u suzama sve romantične duše ovog svijeta.

Ephraim Kishon pet stoljeća kasnije piše komediju o Romeu i Juliji i zamišlja naš veliki ljubavni par nakon trideset godina braka. Bi li i tada njihova ljubav bila onako intenzivna, čista, uzvišena i posebna kao i kod Shakespearea? Bi li njihovu svakodnevicu punu ljubavnih stihova i romantike promijenila njihova kći Lukrecija – tinejdžerica u najgoroj fazi puberteta? Kakav im je odnos s puncem i punicom, prastarom Julijinom dadiljom ili fratrom Lorenzom koji ih je vjenčao? A, sigurno nas zanima i što bi tek na naše ostarjele ljubavnike rekao još stariji Shakespeare!

Odgovore na sva ova, a i druga pitanja, dobit ćete ako  pogledate komediju s pjevanjem Bila je to ševa.

Raspored predstava 10. Bobijevih dana smijeha:

BILA JE TO ŠEVA – GD Histrion, Zagreb (nedjelja, 07. studenog u 20 h, Histrionski dom) – PREMIJERA i SVEČANO OTVARANJE 10. BOBIJEVIH DANA SMIJEHA

GUJA U NJEDRIMA – Gradsko kazalište Požega (ponedjeljak, 08. studenog u 20 h, Histrionski dom)

DESET PJESAMA KOJE SU OZNAČILE KRAJ MOG LJUBAVNOG ŽIVOTA – Glumačka družina KREATOR, Bjelovar (utorak, 09. studenog u 20 h, Histrionski dom)

MATIAŠ GRABANCIJAŠ DIJAK – HNK u Varaždinu (srijeda, 10. studenog u 20 h, Histrionski dom)

MANDRAGOLA – ZGK KOMEDIJA, Zagreb (četvrtak, 11. studenog u 20 h, Histrionski dom)

ŠKRTAC – SK KEREMPUH, Zagreb (petak, 12. studenog u 20 h, izvedba u SK KEREMPUHU)

STOKA SITNOG ZUBA – GD HISTRION, Zagreb (subota, 13. studenog u 20 h, Histrionski dom)

UVIJEK ĆE NAM OSTATI LJUBAV – Teatar RUGANTINO, Zagreb (nedjelja, 14. studenog u 20 h, Histrionski dom)

GOSPOĐINA MAJKA JE PREMINULA – GRADSKO KAZALIŠTE Virovitica (ponedjeljak, 15. studenog u 20 h, Histrionski dom)

VIĐENJE ISUSA KRISTA U KASARNI V.P. 2507 – Gradsko kazalište Joza Ivakić, Vinkovci (utorak, 16. studenog u 20 h, Histrionski dom)

ZAGREB 2020 – Dramsko kazalište GAVELLA, Zagreb (srijeda, 17. studenog u 20 h, Histrionski dom)

FEŠTA – Teatar Exit, Zagreb (petak, 19. studenog u 20 h, izvedba u Teatru Exit)

A DI SMO SAD, MOJA STOŠE – HNK Zadar (petak, 19. studenog u 20 h, Histrionski dom)

DOBRO DOŠAO U KLUB – KOTAR teatar, Delnice (subota, 20. studenog u 20 h, Histrionski dom)

NA PAROVE RAZBROJ S’ – GD HISTRION, Zagreb (nedjelja, 21. studenog u 20 h, Histrionski dom)

IMOVINA – KEREKESH Teatar, Varaždin (utorak, 23. studenog u 20 h, Histrionski dom)

BILA JE TO ŠEVA – GD Histrion, Zagreb (četvrtak, 25. studenog u 20 h, Histrionski dom) – SVEČANA DODJELA NAGRADA 10. BOBIJEVIH DANA SMIJEHA