Zagrebačka premijera predstave Scene iz bračnog života u Kerempuhu

U petak, 17. veljače 2023. u Satiričkom kazalištu Kerempuh, održat će se zagrebačka premijera predstave Scene iz bračnog života, u režiji Ane Tomić, s glumcima Zlatanom Vidovićem i Tamarom Krcunović, nastala po istoimenoj čuvenoj švedskoj mini seriji Ingmara Bergmana iz 1973. koja se ubraja u TV klasike. Scene iz bračnog života jedna su od najgledanijih europskih serija, a nedavno su doživjele i dugo očekivani HBO-ov remake Hagai Levija.

Priča prati odnos bračnog para, profesora psihologije Johana i njegove supruge Marijane, odvjetnice za razvode. Iako na prvu njihov odnos djeluje idilično i skladno, Bergman u tekstu razotkriva pukotine i pritajeni nesklad para kojim reflektira  vlastito iskustvo tridesetogodišnjeg braka. Stvari počinju polako da se odmotavaju kada se jedna za drugom krenu redati slike iz njihovog svakodnevnog života, te na površinu počnu izbijati nezadovoljstvo i frustracija.

Predstava je na prestižnom Festivalu duodrame u Topoli dobila pet nagrada i to za najbolju glumicu, glumca, režiju, najbolju predstavu i nagradu publike.

Ulaznice su dostupne u slobodnoj prodaji na blagajnama i online stranicama kazališta Kerempuh.