Prvi blok ANTISEZONE 24

Prvi blok ANTISEZONE 24 pod nazivom ANTIREPERTOAR od utorka do subote, 19. do 23. ožujka 2024. održat će se u Muzeju suvremene umjetnosti.

Prvi blok, kao i dosadašnjih godina uz početak proljeća u gradu, donosi antirepertoar kao niz predstava koje su svoje premijere imale tijekom prošle godine.

O Sonje Pregrad i suradnika pomiče koreografsku paradigmu prema čistoj, a prenapregnutoj osjetilnosti – u – trajanju koja svoju materijalnost ostvaruje u mističnom ehu inkantacije i cirkularnoj strukturi su-bivanja izvođača i publike. Anika Cetina i Valentina Miloš u prvom zajedničkom autorsko – izvođačkom radu OVA: MISERICORDIA suočavaju se s najdubljim pitanjem ljudskosti – fenomenom život-smrtnosti koji zrcale istraživanjem vlastitog plesno – koreografskog iskustva. OH, MARY SHELLEY Silvije Marchig, uz vrtoglavu zvučnost teremina i saksofona Ane Kovačić, rastvara ideju tijela kao cjelovitog i jedinstvenog entiteta, prizivajući plesom Ane Kreitmeyer i Ivane Bojanić neljudska, monstruozna i anorganska, kao i ona topla, sestrinska, senzualna plesačka tijela. Niz repriza zaokružuje DVORANA ANA, rad Nike Mihaljevića kao izvedba bez (vidljivih) izvođačkih tijela, u kojoj sama dvorana kao ready-made performativni subjekt ulazi u temporalnu dinamiku lansirajući publiku u neočekivano i duhovito putovanje univerzumom same dvorane. Uz predstave, u bloku gostuje kolektiv FEDERACIJA iz Ljubljane, izvedbenom instalacijom u foajeu MSU-a, u kojoj publika i prolaznici muzeja samom svojom prisutnošću postaju dio izvedbe te Lana Hosni sa serijom razgovora o pretpostavkama, uvjerenjima i navikama koje kruže u zajedničkom prostoru plesa, bilo željenih bilo neželjenih.

Detaljan raspored na poveznici: http://www.msu.hr/dogadanja/antisezona-2024-prvi-blok-antirepertoar/1415.html

Izvor: www.msu.hr, Kulturauzagrebu.hr, 12. ožujka 2024.