Proslava 60. obljetnice umjetničkog rada Alfija Kabilja u Komediji

U subotu, 26. i ponedjeljak, 28. ožujka 2022. u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija održat će se dva slavljenička koncerta skladatelja Alfija Kabilja prigodom obilježavanja njegove 60. obljetnice umjetničkog rada, 85. godine života te 50. obljetnice mjuzikla Jalta, Jalta.

Programom će ravnati maestro Dinko Appelt, a sudjeluju solisti Sandra Bagarić, Jasna Bilušić, Vlatka Burić Dujmović, Danijela Pintarić, Renata Sabljak, Vanda Winter, Ervin Baučić, Dražen Bratulić, Filip Hozjak, Đani Stipaničev, Adalbert Turner te orkestar i zbor kazališta Komedija. Nastupit će i baletni par Ana Hanić i Dejan Jakovljević, koji potpisuje koreografiju, a za redateljski koncept zadužena je Nina Kleflin.

Publiku očekuju Kabiljevi legendarni hitovi iz poznatih mjuzikala Velika trka, Dlakav život, Crveni otok, Jalta Jalta, Ivan od leptira, Car Franjo Josip u Zagrebu, Kralj je gol i Tko pjeva zlo ne misli koji su se potvrdili kao scenski hitovi na daskama kazališta Komedija. Kao posebnu ekskluzivu koncert donosi uvid u neke nove, još neizvedene mjuzikle koje je maestro Kabiljo napisao u posljednjih desetak godina. Tako će publika dobiti posebnu priliku čuti sjajne glazbene brojeve iz njegovih novih mjuzikla: Madame Hamlet, Krađa Mona Lise i Marilyn Monroe.