Premijera Teatra Erato

Premijerno uprizorenje predstave Teatra Erato Mi tu samo spavamo na daskama zagrebačkog kazališta Vidra održat će se u ponedjeljak, 20. studenog u 20 sati.

Ksenija Marinković, Duško Valentić, Nadia Cvitanović i Robert Kurbaša pod redateljskom palicom Ištvana Filakovića uz puno humora vraćaju vjeru u ljudsku dobrotu.

Riječ je o satiričnoj komediji koja na duhovit način spaja različite životne priče i generacije. Dirljiva priča Zdravka Odorčića radnjom prati bivšeg direktora propalog poduzeća u privatizaciji, bivšu tajnicu – zviždačicu, samohranog oca te ilegalnu mladu poduzetnicu koja želi pošteno zarađivati. Dvoje beskućnika, Ksenija Marinković i Duško Valentić, uvjeravaju gledatelje da je sve teškoće ovoga svijeta najbolje izokrenuti iz zbilje i svemu tome dobro se nasmijati. A kad njihov san prekinu Nadia Cvitanović, mlada poduzetnica, te Robert Kurbaša, koji igra tri različite uloge: policajca, samohranog oca i glazbenika, priča dobiva neočekivani obrat. Briljantna igra ovih izvrsnih glumaca pokazuje da je moguće zadržati ljudskost i nadu usprkos i unatoč svemu.

Prva je ovo jesenska premijera Teatra Erato, a do kraja godine bit će još dvije Ča je život vengo… u Splitu te Zagubljeni par, 6. prosinca u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Izvor: www.scenavidra.hr, Kulturauzagrebu.hr, 6. studenoga 2023.