Premijera predstave Sreća u Teatru &TD

U subotu, 13. veljače u 20 sati, u Teatru &TD premijerno će biti izvedena predstava Sreća autorice i redateljice Jelene Hadži-Manev.

Predstava je nastala u sklopu projekta Razvojni &TD koji teži ka okupljanju mladih umjetnika ili umjetničkih grupacija koje imaju izraženi afinitet prema istraživačkom i eksperimentalnom radu unutar polja kazališnih praksi.

Četiri osobe s potpuno različitim životnim i kazališnim iskustvima pozvane su raditi predstavu na temu sreće. Danijel, Josipa, Selma i Tin okupili su se u veljači 2020. godine kako bi podijelili svoja viđenja ove nimalo jednostavne teme. Putem su ih dočekale veće i manje nevolje – pandemija, karantena, potresi, a na kraju i odlazak redateljice. Prepušteni izboru da predstavu do kraja realiziraju sami, zaključili su da bi ih usrećilo da ostanu na okupu i podijele ono što su u procesu saznali o sebi i jedni o drugima – da usamljenost nije trajna, da rakija pomaže, da je kazalište ponekad jako čudno, da gotovo ništa nije nepromjenjivo, da svatko može plesati.

U toj igri, nastaloj najprije kao vođeni autorski projekt redateljice i glumaca, neki dijelovi predstave prepušteni su slučaju i mijenjaju se iz izvedbe u izvedbu. Tako su i njihovi doprinosi na temu sreće svaki put ovisni o ishodu igre, kao što je i samo kazalište uvijek ovisno o ishodu glumačke igre.