Premijera predstave Obavezan smjer Gradskog dramskog kazališta Gavella

U subotu, 12. prosinca u 19 sati, u Tunelu Grič premijerno će biti izvedena dramska instalacija Obavezan smjer, nastala u produkciji Gradskog dramskog kazališta Gavella.

Projekt je nastao prema konceptu, tekstu i u režiji Enesa Vejzovića, a u predstavi igraju: Amar Bukvić, Ana Kvrgić, Barbara Nola, Bojana Gregorić Vejzović, Darko Stazić, Đorđe Kukuljica, Filip Križan, Hrvoje Klobučar, Ivan Grčić, Ivana Bolanča, Janko Rakoš, Nenad Cvetko, Sven Šestak, Tena Nemet Brankov, Ranko Zidarić i Mada Peršić.

Kako se ističe u najavi, svijet Obaveznog smjera utonuo je u neuhvatljivu kafkijansku zagonetnost, ali je i refleksija stvarnih događaja i stanja zastrašujućeg, zbunjujućeg, opominjućeg vremena u kojem živimo. U podzemlju grada, u njegovim skrivenim zakutcima, borave ljudi koji se nadaju sresti nas. Možda misle da ćemo im pomoći sastaviti puzzle njihovih rasutih priča, možda tek trebaju nekoga da ih posluša ili nas pak žele pozvati na suigru i provesti nas kroz labirint; svejedno je, pristali smo pratiti ih i sudjelovati u onome što će nam prikazati.