Premijera predstave Nepoznata iz Seine Teatra &TD

U srijedu, 4. studenog u 20 sati, u Teatru &TD premijerno će biti izvedena predstava Nepoznata iz Seine autora Odona von Horvatha, u režiji Rajne Racz.

Nepoznata iz Seine je nova predstava u režiji mlade redateljice i komparatistice Rajne Racz koja će svoj začudan i bizaran svijet predstaviti gledateljima u velikoj dvorani Teatra &td.  U naslovnim ulogama glume Judita Franković Brdar, Marin Klišmanić, Robert Španić i Gloria Dubelj, a s njima će pozornicu dijeliti Porto Morto, hrvatski bend u usponu. Tijekom čitave predstave Porto Morto izvodi live autorsku, još neizvođenu glazbu, koja postaje autentičan zvuk našeg velegrada.  Scenografiju potpisuje Paola Lugarić, kostimografiju Ines Bašić, suradnica za pokret je Nikolina Medak, oblikovanje svjetla kreira Dina Marijanović, a Veronika Milinović je asistentica režije, te je predstava ujedno pozitivan primjer snažnog ženskog autorskog tima.

Nepoznata iz Seine je tragikomedija o ljudima s ruba našega društva. To su oni koji u vama izazivaju nelagodu pa sklanjate pogled, okrećete glavu, produžujete korak jer vas izbacuju iz komfora vaše svakodnevice: siromasi, kockari, pijanci, prosjaci, ulični huligani, probisvijeti. Priča je to o jednom velegradu s previše zvijezda i previše osamljenih ljudi koji jedva krpaju kraj s krajem, a čija ideja ljubavi često sklizne u nasilje. U ovoj predstavi samoubojstvo postaje crtica kojoj se društvo ruga, iako svi o njemu razmišljaju, a pokušaj bliskosti i ljubavi izmiče iz straha da jedni pred drugima budu ranjivi. To je predstava o ljudima kojima nikada ništa ne polazi za rukom, koji ne poznaju razliku između stvarnosti i igre, koji nemaju što za jesti pa onda piju, kojima se nasilje i krađa čine neizbježnima za uspjeh. Iako, u svojoj suštini, to je predstava o ljubavi i jednoj ili dvije smrti.