Premijera predstave Edip Kazališta Hotel Bulić

U ponedjeljak, 30. studenog u 20 sati, u Kulturnom centru Travno u Zagrebu održat će se premijera predstave Edip Kazališta Hotel Bulić, u režiji Senke Bulić i izvođenju Matea Videka, Senke Bulić, Jure Radnića, Alana Katića i Branimira Božaka.

Predstava pokušava odgovoriti na pitanja: kako se najbolje ponašati u nesigurnom svijetu, koji daleko više investira u kontrolu nego u razumijevanje stvari, živjeti u njemu bez čvrstog uporišta te pretpostavljanja najgoreg o drugome i toga da o njemu ništa ne zna? Čemu može težiti pojedinac, pod sretnom pretpostavkom da nije daleko od sebe, stranac, uljez ili beskućnik u vlastitom identitetu, postoji li još način preko koga će razvijati svoje bolje ja? Može li pojedinac nešto više izuzev odvrnuti pogled od strahota i zatvoriti se u svoj svijet smanjene otvorenosti, ima li tu još kakve slobode?

U specifičnom vremenu (i uvjetima) rada na predstavi, pitanje je i svugdje oko nas – što može provesti kroz katarzu, sada kad je katarza čovječanstvu tako potrebna? Sva ta pitanja promarširala su stvarajući ovu predstavu, u traganju, kako to formulira Deleuze, da bi se oslobodio život s mjesta u kojem je uhvaćen u zamku.