Praizvedba predstave Fešta u Teatru EXIT

U subotu, 28. studenog u 20 sati, u Teatru EXIT održat će se praizvedba predstave Fešta autorskog i redateljskog dvojca – Josipe Anković i Josipa Ledine. Predstava je nastala u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu. 

Fešta je komedija koja progovara o neuralgijama našeg društva. Na duhovit i satiričan način poigrava se neuralgičnim točkama naših ljubavnih, bračnih i rodnih odnosa, kritički propitujući identitete novije hrvatske stvarnosti zatvorene u vrtloge korupcije i nepotizma, pritom preispitujući stereotipe u koje vjerujemo. Također je priča o neizvjesnostima naših brakova, ali i mjesto na kojem publika nije samo nijemi promatrač nego direktan sudionik i svjedok vremena u kojem ne djeluje dovoljno.

Josipa Anković rođena je 1995. u Splitu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Metkoviću. Diplomirala je glumu na ADU u Zagrebu, u klasi prof. Dore Ruždjak Podolski. U sklopu studija i izvan njega radila je nekoliko kazališnih i filmskih projekata. Ovo je njen prvi autorski projekt, kao i prva profesionalna uloga u kazalištu.

Josip Ledina rođen je 1997. u Splitu. Nakon gimnazije upisuje glumu na Akademiji u Osijeku, a 2018. upisuje glumu na ADU u Zagrebu. Diplomira u klasi prof. Krešimira Dolenčića. Osluškujući vlastitu kreativnost i autorstvo, radi prvi samostalni projekt. Do sada je igrao u nekoliko predstava (Teatar &TD), filmova, serija.