Online-premijera plesne predstave Projekt Venera

U utorak, 15. prosinca od 20 do 21 sat, na streaming-platformi Vimeo i web-stranici Udruge Domino premijerno će biti prikazana plesna predstava Projekt Venera, u trajanju od 30 minuta, nastala u organizaciji Queer Zagreb Sezone.

Projekt Venera bazira se na Botticellijevoj slici Rođenje Venere, koja prikazuje trenutak njezinog izlaska iz morske pjene. Trenutak njezinog rođenja događa se kao rez koji razdvaja nebo i zemlju, stvarajući međuprostor u kojem ona nastaje. Međuprostor je bezgranična kreativnost iz koje se uzdiže mnoštvo formi i uvlači nas u kontemplaciju o njegovoj ljepoti.

Koreografkinja, plesačica, filozofkinja i plesna pedagoginja Mala Kline, koja niz godina živi i radi u Belgiji i Sloveniji, jedno je od najprepoznatljivijih koreografskih imena svoje generacije. Kao vrsnu plesnu umjetnicu s velikim koreografskim opusom, Kline krasi metodološki precizno razvijena plesna praksa. Izuzetno bogat i međunarodno priznat koreografski rad Male Kline od samih je svojih početaka nastao kao rezultat neobičnih scenskih prizora koji odolijevaju pretvaranju plesnog sadržaja u jasan, strukturiran scenski znak, stvaraju specifične, tečne i snažne atmosfere, složene iz dosljednih i metodološki precizno uspostavljenih koreografskih organizama. Njezin rad predstavlja stalnu praksu prisutnosti, neprestani povratak u stvaralački prostor u kojem snovi na jednoj i ovdje i sada na drugoj strani neprekidno prodiru i obavještavaju jedni druge.