Online predstave Kazališta Tvornica lutaka

Kazalište Tvornica lutaka na svojem YouTube kanalu omogućilo je posjetiteljima gledanje 10 atraktivnih kazališnih naslova za djecu:

Crvenkapica – tko se boji vuka još? je predstava u režiji Petre Radin i Maria Kovača koja izokreće već poznatu priču o Crvenkapici i u središte radnje stavlja lik vuka po imenu Gubbio. Gubbio je zapravo dobroćudni vučić koji ne voli jesti meso, pa je zbog toga protjeran iz svog čopora. Na putu susreće Crvenkapicu i tu pustolovina za djecu počinje. (Pogledajte predstavu)

Profesor Baltazar – put oko svijeta je predstava u režiji Maria Kovača, a donosi priču o znatiželjnom Toniju, ptici koja uvijek kasni jer želi vidjeti sve ljepote ovog svijeta. Nažalost, znatiželja će je udaljiti od njezina jata. Sama, izgubljena i tužna, ptica doputuje u Zagreb gdje upoznaje čistačicu ulica koja je spaja s genijalnim profesorom Baltazarom. (Pogledajte predstavu)

Blago je neverbalna predstava koja kroz animaciju predmeta i scenski pokret u igrano-lutkarskoj igri donosi ljubavnu priču između Jure i Dušice isprepletenu hrvatskim folklornim elementima i mistikom. U predstavi glume Petra Radin i Leon Lučev. (Pogledajte predstavu)

Grašak na zrnu kraljevne predstava je redateljice Anice Tomić, a donosi poznatu Andersenovu bajku ispričanu iz perspektive Graškića, starog graška koji je prošao sve i svašta: od sušenja, zimnice pa sve do posljednje gastronomske mode – konzerviranja. Upravo je on taj koji je dokazao da je kraljevna prava. (Pogledajte predstavu)

Čarobni osmijeh donosi priču o Zagrebu iz perspektive siromašnog i tužnog dječaka Mrguda koji kroz slučajno dobiveni dar osmijeha, odjednom doživljava preobražaj sebe i svoga grada. Djeca će u ovoj priči upoznati svoj grad – grad u kojem kumice, smetlari, ulični prodavači i svirači, mađioničari dobivaju priznati status te darujući ljubav postaju tajni redatelji ljudskih sudbina. (Pogledajte predstavu)

Čudesna šuma u režiji Krešimira Dolenčića, donosi priču o tri prijatelja koji se prisjećaju djetinjstva i iskustva gledanja popularnog crtanog filma Čudesna šuma. Dnevni boravak u kojem se nalaze pretvaraju u bajkovito ozračje iz crtića koristeći se namještajem i svakodnevnim predmetima. U toj igri ruše sve granice nastale tijekom odrastanja, pretvarajući se u zaigrane dječake koji shvaćaju da djetinjstvo nikada ne smije proći te da niti jedna odrasla osoba ne bi smjela zanemariti dijete u sebi. (Pogledajte predstavu

Živ Živ Živ je predstava koja govori o hrvatskim ugroženim životinjskim vrstama. U predstavi se pojavljuju otkačeni zaljubljeni ris, disk džokej čovječja ribica, gunđalica kornjača čančara, mudar i tužan bjeloglavi sup, tajanstvena sredozemna medvjedica, rock-šišmiš – životinje koje polako nestaju iz našeg susjedstva. (Pogledajte predstavu)

Cirkus u Životinjskom carstvu je predstava autorice Dore Delbianco u kojoj
upoznajemo lava Leopolda, kralj životinja, dobrodušnog ali i dalje uplašenog, pandu Amandu, dobricu i mudricu koja je vlasnica knjižare, galeba Stipu, kapetana broda i ove družine, aligatora Kroka, surfera i hrabrog buntovnika. (Pogledajte predstavu)

Hrabri mornar je predstava koja donosi pustolovine poznatog mornara Popaja, njegove djevojke Olive i grubijana Grubača. Njihove avanture počinju kada se za olujnog nevremena nasuču na obali otoka Zlarina. (Pogledajte predstavu)