Online izložba povodom Dana Europe: Europski zeleni plan

Povodom Dana Europe koji se obilježava 9. svibnja 2020. godine, Europski dokumentacijski centar Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pripremio je online-izložbu publikacija i dokumenata na temu Europskoga zelenog plana, jedne od šest glavnih strategija Europske komisije za razdoblje 2019. – 2024. Pogledajte izložbu

Europski zeleni plan predstavlja pomno razrađen paket mjera koji bi građanima i tvrtkama u Europi trebao omogućiti koristi od održive zelene tranzicije“, izjavila je koordinatorica Europskog dokumentacijskog centra NSK Ivana Kežić. Mjere i popratni okvirni plan usmjereni su na klimu, čistu energiju, mobilizaciju industrije, učinkovitu uporabu resursa i pravednu tranziciju.

Sa željom da se šira javnost pobliže upozna s tom vrijednom strategijom te pronađe načine na koje se može uključiti u njezino ostvarivanje, Europski dokumentacijski centar NSK-ovom izložbom predstavlja informativne publikacije i dokumente u nakladi Ureda za publikacije Europske unije, koji su dostupni u cjelovitome tekstu.