Novi naslovi u Kinu Metropolis

U Kinu Metropolis od 4. do 17. listopada prikazuju se tri nova naslova: romantična drama SUPERNOVA s Colinom Firthom i Stanleyjem Tuccijem u glavnim ulogama, putopisni dokumentarac GRANICE autora Bojana Bojića te dokumentarac AGENT KRTICA redatelja Maite Alberdija. Na repertoaru je i nagrađivani domaći naslov MURINA te dva popularna povratnika: Oscarom nagrađena JOŠ JEDNA RUNDA i MARIJINA ZEMLJA.

ČETVRTAK, 7. listopada 2021.

19:30 SUPERNOVA, romantična drama, 95′, Velika Britanija, red. Harry Macqueen

Sam i Tusker skupa su proveli dvadeset godina i još uvijek su ludo zaljubljeni. Ali u dvije godine otkad je Tuskeru dijagnosticirana progresivna bolest demencije, njihovi životi su se morali promijeniti. Kako jesen dolazi, njih dvojica planiraju zajedničko putovanje dok je Tusker još u mogućnosti putovati, a sve kako bi se ponovno susreli sa svojim prijateljima i članovima obitelji te posjetili mjesta zajedničke prošlosti. Kako putovanje odmiče, njihove individualne ideje o budućnosti dolaze u sukob. Tajne će se otkriti, privatni planovi uzdrmati, a njihova ljubav bit će stavljena na kušnju.

PETAK, 8. listopada 2021.

19:30 MARIJINA ZEMLJA (Mary’s Land), igrano-dokumentarni, 111′, Španjolska, red. Juan Manuel Cotelo.

Tajni agent dobiva novi zadatak: temeljito istražiti one koji još uvijek vjeruju u Raj i preispitati temelje njihove predanosti vjeri. Kako bi prikupio potrebne informacije agent odlazi u Meksiko, Veliku Britaniju, Kolumbiju i Bosnu i Hercegovinu u potrazi za odgovorima na pitanje – jesu li oni koji propovijedaju vjeru varalice? Ili možda netko njih vara? Film donosi uvid u živote ljudi koji su doživjeli religijsko obraćenje u kojem je posebnu ulogu imala Blažena Djevica Marija te koji su smisao vlastitog postojanja pronašli u Bogu i vjeri. Marijina zemlja na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima.

SUBOTA, 9. listopada 2021.

20:30 JOŠ JEDNA RUNDA (Another Round), humorna drama, 117′, Danska, Švedska, Nizozemska, 2020., red. Thomas Vinterberg

Martin i njegovo troje prijatelja, svi srednjoškolski učitelji, kreću u eksperimentiranje konstantne opijenosti kroz radni dan. Početni rezultati su pozitivni, a mali profesorski projekt uskoro će prerasti u akademsku nauku. Njihovi satovi u školama kao i njihovi rezultati nastavljaju se popravljati i skupina prijatelja se ponovno osjeća živima! Međutim, kako vrijeme prolazi nekima će stvari ići nabolje, ali drugi će posrnuti. Uskoro će postati kristalno jasno da, premda je alkohol odgovoran za neke vrhunske rezultate u prošlosti, određena djela pod njegovim utjecajem nose strašne posljedice.

SRIJEDA, 13. listopada 2021.

19:30 GRANICE, dokumentarni, putopisni, 91′, Hrvatska, red. Bojan Bojić

Ljubav prema putovanjima i amaterskom snimanju filmova, Bojanu Bojiću zajamčili su sudjelovanje na filmskim festivalima, a najnoviji film Granice prati njegovo putovanje Savom u kajaku. Film se bazira na njegovoj introspekciji, osobnom promišljanju te životnim uvidima o rijeci gdje je imao priliku upoznati i intervjuirati posve različite ljude. Bojan je u deset dana uvidio kako je to kajakariti rijekom koja i nije toliko mirna kako se čini.

SUBOTA, 16. listopada 2021.

18:30 AGENT KRTICA (El Agente Topo), dokumentarni, 90′, Njemačka, Čile, SAD, Nizozemska, Španjolska, red. Maite Alberdi

Kad se obitelj žene koja boravi u domu za umirovljenike zabrine za njezinu dobrobit, privatni istražitelj Rómulo angažira Sergia da krene na tajni zadatak kao novi štićenik doma. No Sergio je 83-godišnjak, a ne Agent 007 i nije prirodno nadaren za detektiva. Prva prepreka mu je sva silna tehnologija – kamera u kemijskoj olovci, pametni telefoni i drugi uređaji koji će mu biti potrebni kako bi prikupio dokaze i izvijestio Rómula. Situacija postaje još složenija jer Sergio, koji je odnedavno udovac, ne uspijeva zadržati emocionalnu distancu potrebnu za izvršavanje zadatka u ulozi krtice i sve se više veže uz nekoliko drugih štićenika.

20:30 MURINA, drama, 91′, Hrvatska, red. Antoaneta Alamat Kusijanović Napeti odnos šesnaestogodišnje Julije i autoritarnog oca Ante počinje pucati kad u njihov dom na otoku stigne stari obiteljski prijatelj. Dok je otac zaokupljen pokušajima da s njim sklopi posao života, karizmatični gost Juliji otvara sve više prostora slobode te u njoj budi revolt prema roditeljima. Tijekom vikenda ispunjenog velikim očekivanjima, Julija uvlači obitelj u opasni vrtlog strasti i nasilja.