Kulturan ulični festival 2020.

Od subote, 5. rujna do subote, 27. rujna u zagrebačkim kvartovima Sloboština, Sigečica, Špansko i Kvatrić održat će se Kulturan ulični festival.

Svake subote i nedjelje mjeseca rujna, u jednom od navedenih kvartova Zagreba, KUF predstavlja domaće i inozemne umjetnike i umjetnice koji su svoj zanat brusili na raznim festivalima, ulicama i u raznolikim situacijama (čak u ponekoj cirkuskoj školi!). Kulturan ulični festival posvećen je uličnoj izvedbi, lokalnim umjetnicima i lokalnom stanovništvu. Cilj mu je prezentirati urbanu kulturnu uličnu i cirkusku umjetnost po kvartovima grada Zagreba, te istovremeno dati izvedbeni prostor lokalnoj umjetničkoj sceni.

Kulturan ulični festival organizira Cirkorama uz pomoć lokalne umjetničke izvedbene scene ove godine pojačane i inozemnim snagama: Cura i Dečko, Cirkultura, Tontorino, Tanja Puklek i Filip Borelli, Cirk Pozor, Loop cirkus, Tricycle Trauma, Klaun Ludek, Triko cirkus teatar, Emilio Alcantara, Gungula, Cirkastik, Emilio Alcantara, Romano Dautanac i Matylda Gorska.

Svaka donacija u šešir izvođača i izvođačica je dobrodošla!
Program je podržan sredstvima Zaklade Kultura nova, a gostovanje francuske grupe Cirkastik omogućili su Ville Grasse i Teatroskop – regionalni program izvedbenih umjetnosti, koji su pokrenuli Francuski institut i Francusko ministarstvo kulture.