Koncerti polaznika majstorskog kursa prof. Dunje Vejzović

U petak 17., utorak 21. i nedjelju 26. rujna, s početkom u 20 sati, u Hrvatskom glazbenom zavodu održat će se koncerti polaznika majstorskog kursa profesorice Dunje Vejzović.

Slavna hrvatska operna diva Dunja Vejzović po prvi puta održava svoj majstorski kurs u Hrvatskom glazbenom zavodu. Velika je zadaća za glazbenog pedagoga u kratkom roku prepoznati i odabrati najbolju edukativnu metodu za pojedinog pjevača, svaki od njih je poseban i predstavlja svijet za sebe. Prof. Dunji Vejzović to savršeno uspijeva zahvaljujući njenom ogromnom iskustvu i radu s pijanistom Cornelisom Withoefftom i drugim vrhunskim suradnicima. Osamnaest budućih profesionalnih pjevača obogaćuju svoje znanje i vrlo intenzivnim svakodnevnim radom ne samo uz klavir već i iskustvom kroz brojne orkestralne probe uz Hrvatski komorni orkestar. Koncerti polaznika majstorskog kursa koji će publici pokazati rezultate rada Dunje Vejzović i suradnika održat će u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda.

Rezultat intenzivnog rada sa grupom mlađih talenata može se vidjeti na koncertu 17. rujna. Komisija i od ovih pjevača odabire najboljega za nastup na Gala koncertu 26. rujna pod palicom maestra Matije Fortune, te 30. rujna u Varaždinu pod palicom Dunje Vejzović uz orkestar HKO. Druga komisija odabire najboljeg pjevača sa ova 4 koncerta koji se natječu za jednu ulogu u sezoni HNK Rijeka.