Koncert Cantus Ansambla povodom 75. obljetnice HDS-a

U ponedjeljak, 23. studenog u 20 sati, u Hrvatskom glazbenom zavodu održat će se svečani koncert Cantus Ansambla povodom 75. obljetnice djelovanja Hrvatskog društva skladatelja.

Godina 2020., ali i sezona 2020/21. za Hrvatskog društvo skladatelja obiluje važnim datumima i obljetnicama. Osim što Cantus Ansambl slavi svoj 20. rođendan, Muzički biennale Zagreb, festival koji ga je samog i iznjedrio, slavi svojih velikih 60. Međutim, svega navedenog ne bi ni bilo da nije bilo skladatelja koji su se prije 75 godina skupili, ujedinili te oformili – Hrvatsko društvo skladatelja. Stoga, ovim koncertom Ansambl će se prisjetiti nekih od važnijih, ali ujedno i onih s kojima je često i surađivao – Silviom Foretićem i Rubenom Radicom. Gotovo pa stalna suradnica Ansambla je i mezzosopranistica Martina Gojčeta Silić, koja će izvesti zanimljiv komad Silvia Foretića, Valse macabre.

A u Concertinu Natka Devčića Ansambl će pratiti upravo vlastitog dugogodišnjeg koncertnog majstora, violinistu Ivana Novinca. Koncert će bit i prilika prvi puta čuti novo djelo mladog skladatelja i udaraljkaša Šimuna Matišića, u kojem će se kao solistica pojaviti i sopranistica Marta Schwaiger te saksofonisti Saša Nestorović i Dragan Sremec.

Članovi HDS-a ostvaruju besplatne ulaznice uz obaveznu prethodnu rezervaciju, najkasnije do petka pred koncert, 20. studenog do 12 sati, e-mailom na nina.calopek@hds.hr ili telefonski: 01/4872-370. Besplatne ulaznice preuzimaju se na blagajni HGZ-a, na dan koncerta od 18 sati.

Ulaznice se prodaju po cijeni od 60 kn, 40 kn s popustom (učenici, studenti, umirovljenici i članovi HGZ-a).

Ostvareni prihod od prodaje ulaznica HDS i Cantus Ansambl donirat će Hrvatskom glazbenom zavodu za obnovu zgrade stradale u potresu i poplavama.