Kazalište Komedija online: Faraon iz Ilice je mrtav! u režiji Krešimira Dolenčića

Faraon iz Ilice je mrtav! je glazbena predstava nastala prema romanu Milane Vuković Runjić, u režiji Krešimira Dolenčića i prema glazbi Ivana Josipa Skendera. Predstava odvodi gledatelje u zagrebačke, razuzdane, kasne dvadesete godine prošlog stoljeća, u doba varijetea, plesnjaka, šlager pjevača, gradskih zavodnika, naslovnica časopisa Svijet, ali i u vrijeme šestosiječanjske diktature. Predstava će biti prikazana u petak, 8. svibnja u 21 sat na Jutarnji.hr.

Od subote, 2. svibnja, u 21 sat, možete pogledati mjuzikl Byron autora Darka Domitrovića i Mira Gavrana, u režiji Ivane Čoh, sa Đanijem Stipaničevim, Sandrom Bagarić i Danijelom Pintarić u glavnim ulogama. Mjuzikl govori o ljubavnom trokutu između slavnog engleskog pjesnika i dvije sestre, u romantičnoj Veneciji 19. stoljeća. Mjuzikl je dobitnik Nagrade hrvatskoga glumišta za 2018. godinu. U predstavi sudjeluje veliki Komedijin pjevačko-glumački ansambl te zbor, balet i orkestar, a publika će imati priliku uživati i u atraktivnom plesu na svili. (Pogledajte predstavu)

Od subote, 25. travnja, na portalu Jutarnji.hr, možete pogledati prvu Komedijinu predstavu online – Bljesak zlatnog zuba. Gastarbajterska kronika Mate Matišića u režiji Zorana Mužića, jedan je od ponajboljih kazališnih komada u hrvatskoj literaturi. Ovaj dramski privijenac sada već slavnog autora nastao je kad je piscu bilo samo osamnaest godina i u kojem je na svjež i autentičan način opisao događaje iz svog rodnog sela – Ričice pokraj Imotskog. Obitelji iz Ričica, njihove male priče, pokazuju nam mnogo širu sliku svijeta, ne samo onog socijalističkog doba koje se prikazuje u komadu, već cjelokupne sudbine hrvatskih obitelji iz toga kraja.